Elérkezett a farsang ideje, ezért a cserkészek elhatározták, hogy farsangi bált rendeznek. Díszvendégünk Bi-Pi volt, aki biciklin érkezett Angliából.

Jelmezes felvonulással kezdtük, ennek keretén belül mindenki megmérettette képzelő erejét és bátorságát. Volt itt szégyenlős ördög, arab sejk, indián, Zorro, feledékeny vámpír, pásztor, BIN LADEN utóda, varázsló, tündér, vérfelmosó, kalóz, négyfejű sárkány, focista, vak ember, spanyol kisasszony, maszkos emberek, bohócpáros, boszorkány, arab feleség, Kleopátrának álcázott boszorkány, John Lennon feltámadt alakja. A vicces szövegek és a mozdulatok találtak a jelmezekkel. A társaság jó kedvvel fogadta és különféle cserkésztapssal illetve csatakiáltásokkal jutalmazta a fellépéseket.

A bemutatkozás végén mindenki cöjézett Bi-Pi társaságában. A zsűrinek nehéz volt dönteni, de az eredetiség és a képzelőerő győzött. Eredményhirdetés után kezdődtek a csoportos játékok, először egy mondat alapján vicces jeleneteket adtak elő a különféle csapatok, azután sorra került a zsiroskenyér-kenő verseny és a táncverseny. A nyertesek csokit kaptak ajándékul.

A buli kitűnő hangulatban zajlott, mindenki jól érezte magát, bántuk, hogy vége lett.  Jövőre mindenkit visszavárunk szeretettel.

Hencz László, 25. Báthory István cscs.

Tags: