Csapatunk, a Tordai 122-es Jósika Miklós cserkészcsapat, 2003-ban kezdte megalakulását, Balogh András vezetésével, az akkori hatodik és hetedik osztályosokból került ki az újoncok nagy része. A nyár folyamán egy rövidebb táborra is sor került. Hivatalosan 2004-ben lettünk bejegyezve, ekkor került sor az első fogadalomtételre is, melyen a csapat 23 cserkésszel gazdagodott. Nyáron közös táborunk volt a kolozsvári Donát csapattal (ekkor újból fogadalomtételre került sor), majd a következő évben a Hunyadi Mátyás csapattal.

2004-ben két őrsvezető-jelölt végezte el sikeresen a 3. Partiumi Őrsvezetőképzőt, majd 2006-ban három tordai cserkész vett részt a Forrás ŐVK-ban.A csapat a 2006-2009-es időszakban csökkentette tevékenységét, objektív okok miatt, viszont 2009 szeptemberében újra toborzást szerveztünk, melyre 15 cserkész korosztályú gyerek jött el. A 2010-ben, a Báthory István cserkészcsapattal közösen szervezett csapattáborban heten tettek fogadalmat. Jelenleg 17 kiscserkész korosztályú újonccal foglalkozunk.

2009-2011 folyamán egy csapattag elvégezte a magyarországi I. és X. kerület segédtisztképzőjét. A 2011-es év folyamán a csapat egy tagja segédőrsvezetőképzőt, kettő őrsvezetőképzőt végzett, még folyamatban van egy segédvezető-jelölt képzése is.

Cserkészeink nemzetközi cserkészrendezvényeken is részt vettek, többek között közép-európai cserkésztalálkozókon, a 21. Jamboree-n vagy a Külföldi Magyar Cserkészszövetség svájci teljesítménytúráján.


Tevékenységünk folyamán igyekszünk minél változatosabb programokat szervezni, mind a heti foglalkozások, mind a havi vagy éves rendezvények keretén belül. Szívesen járunk portyákra, szeretünk sziklát mászni; együtt gitározni tanulunk és sokat énekelünk; igyekszünk hagyományt teremteni az első ízben nagy sikernek örvendő városismereti játékból; bekapcsolódunk a városban történő olyan tevékenységekbe, melyek megegyeznek a cserkészet szellemiségével (kopjafa-avatás, Let’s do it, Romania). A szövetségi rendezvények közül rendszeresen részt veszünk a Dalos Pacsirta országos cserkész dalversenyen, melyről minden alkalommal díjjal tértünk vissza, és a Pentaktívon, ahonnan legutóbb a cserkész korosztály első helyezését hoztuk haza.

Szívesen látunk korosztálytól függetlenül minden érdeklődőt, aki csatlakozni szeretne csapatunkhoz. Foglalkozásainkat hetente tartjuk pénteken, délután 16:00 órától az ótordai református templom közösségi termében.

 

Elérhetőségeink:

Deák Anna (csapatvezető)

scout.anna@gmail.com, 0741557905

Ádámosy Gábor (csapatvezető-helyettes)

gabor_adamosy@yahoo.com.au, 0749017162

BlogSpot