Ott voltunk a Dalos Pacsirtán

A kolozsvári Báthory és Dónát, a tordai Jósika Miklós cscs. tagjai vettünk részt a Dalos Pacsirtán, cserkészeink két csoportja versenyzett az ifjúsági vallásos énekek kategoriában.

Az idei VIII. Országos Cserkész Dalverseny és V. Országos Cserkész Szüreti Bál Marosszentgyörgyön zajlott le október 7. és 9. között .A Dalos Pacsirta résztvevői mind csodálatosan és tehetséget kimutatva adtak elő népdalokat, valamint ifjúsági vallásos énekeket, ez utóbbit hangszeres kisérettel mint pl. a zongora vagy a gitár .A versenyzők és nézők Kolozsvárról ,Tordáról ,Enyedről ,Lapádról, Csikszeredából és Régenből jöttek. Akik messzebről érkeztünk, a tornateremben szálltunk meg, és este csak későn, viháncolások és kacagások közt aludt el az ember.

A verseny utáni szüreti bál szuperre sikerült. A jelenlévők száma a 100-150-et kerülgette. A csőszök fürge szemmel nézték azokat a cserkészeket, akik szőlőt probáltak lopni, és az, akit elkaptak, bizony nem olcsón úszta meg. A bál 8-tól egész hajnal 4-ig tartott. Mindenki kitáncolta és kiorditozta magát. Másnap reggel az összes ott lévő cserkész bevonult a 9 órási misére, amin énekeltek. A cserkészek nagy része boldogan és sok élménnyel tért haza az idei csodás Dalos Pacsirtáról .

 

Bács Tímea, 25 Báthory István cscs.

 

A Szabadságban megjelent cikk: Itt